tirsdag 3. april 2012

Crème brûleé muffins

I helgen laget jeg muffins til et utdrikkningslag, 8 herlige jenter skulle ut og drikke ut bruden og de skulle selvsagt ha en pust i bakken med noen søte fristelser med bobler i stettglass ved siden av!

Jeg fikk bare tatt bilde av muffinsene før avreise, så blir bilder uten bobler i glasset her i blogginnlegget i dag;)


LOVE is in the air <3



Så da fallt valget på Crème brûleé muffins 
og for å toppe det hele laget jeg hvit sjokoladeostekrem!





Du trenger: 
200 g smør 
2, 5 dl sukker, hvorav halvparten er hvitt sukker og halvparten brunt sukker
4 egg
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
3,3 dl kremfløte
1  vaniljestang
 crème brûleé pulver (enten fra en pakke som freia eller i pudding) 

(HUSK; egg og smør skal alltid være romstemperert når du baker - for BEST resultat!!)


Slik laget jeg de;
 
(originaloppskrift fra Passion 4 baking her:) 


Kjør smøret i mikseren med sukkeret til det er lyst og luftig. Og tilsett så ett og ett egg om gangen.
tilsett så frøene fra 1 vaniljestang (ev. v.essens eller 2 ts vaniljesukker).

Bland så mel, bakepulver og crème brûleé pulveret og sikt det 1 gang, før du sikter det oppi bollen, sammen med kremfløten. Bland godt men ikke for mye da går luften ut! 

Fyll i muffinsformer, bruk gjerne iskremskje (gammeldags) som jeg har tipset om før for jevne og flotte muffins! Og bruk gjerne en muffinspanne så de ikke flyter utover i formene. Mange muffinsformer er etter min mening ikke så gode og de holder ikke på formen om de ikke får støtten fra en muffinspanne! 

Stekes i ca 17 (15-20) minutter på 200 grader i forvarmet ovn. 

Avkjøles et par minutter i muffinsformen før de avkjøles videre på en rist. 

Muffins er best samme dag ellers oppbevar de helt kjølig natten over. Kjøleskap blir ofte litt for kaldt faktisk! Eller bak de i forveien og frys de! 



Romantiske muffins med nydelig topping





Den hvite sjokoladeostekremen lager du slik; 

250 gram mykt smør 
200 gram hvit sjokolade (jo bedre (og dyrere) jo bedre smak;) 
4 dl melis (ha alltid dobbelt så mye tilgjengelig!) 
2 ss vaniljeessens
1 pk philadelfiaost

Smelt sjokoladen og sett den til side for avkjøling. Pass på at den er heeelt smeltet og ikke har små klumper!
Miks smøret (romstemperert a la majones-mykt!) sammen med melis, jeg anbefaler å ta litt og litt melis for å unngå melis overalt på kjøkkenet;) Bland i vaniljeessensen, bland godt og så tilsett  philadelfia-osten og eventuelt mer melis for en tykk soft-is konsistens på blandingen. 

Ferdig!

(Grunnen til at det er lurt å ha helt blank og fin sjokolade merker du først om du bruker sprøyteposer med tipp på; sjokoladebitene fester seg i tipp'en og gjør det vanskelig å få laget fine rosetter!)




Romantiske muffins til utdrikkningslag; 

Bruden heter Hilde og brudgommen heter Ole Christian, 
som du ser har jeg skrevet navnene og diverse på pynten:)


















Må selv si at disse muffinsene var utrolig gode,
og heldigvis synes jentene som fikk de det også;) 


God påske fra Frk Muffin, 
som tar ferie til over påsken;) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar